Consells per a una tornada sostenible a l’escola!

12345 (1 vots, mitjana: 5,00 de 5)

Saps que la tornada a l’escola és un dels moments de l’any en que es dispara més el consum i per tant la generació de residus? Amb aquests consells podràs limitar la petjada ecològica de la teva compra i estalviar recursos!

aula2

1. Revisa el material que tens a casa i fes una llista només d’allò que consideres imprescindible renovar, recorda les 4R (reduir, reciclar, reutilitzar i reparar).

Trucs: arrenca les pàgines guixades d’una antiga llibreta i utilitza les que hi quedin. També pots revisar tots els calaixos de la teva habitació, segur que hi trobes algun bolígraf o llapis que pots fer servir! Si estàs cansat/da del teu estoig de sempre prova d’intercanviar-lo amb el dels teus companys de classe durant una temporada

2. Al moment de comprar sempre és millor optar per llibretes de paper reciclat, llapis, bolígrafs i retoladors recarregables de plàstic ecològic i eines fetes amb materials sòlids i simples (ex: una goma d’esborrar sense tint). Així t’asseguraràs que el teu material escolar tingui una llarga duració i una petita petjada ecològica!

Trucs: fixa’t en les ecoetiquetes i, si és possible, opta pels productes a granel per reduir la generació de residus de plàstic

3. Si t’has de comprar un uniforme escolar, llibres de text, llibres de lectura o altres objectes per anar a l’escola fes un cop d’ull a les plataformes d’intercanvi, pot ser que hi trobis el que necessites!

Trucs: les següents pàgines web poden ajudar-te: www.bookint.eu, www.desegonama.cat, www.donaz.es, www.truequebook.es.

4. Cuida bé el teu material perquè et duri al màxim i adopta hàbits sostenibles durant el teu dia a dia, tant dins com fora de l’escola!

Trucs: tanca sempre els bolígrafs, els retoladors i el tub de cola amb els seus respectius taps per evitar que s’assequin i substitueix el paper de plata del teu esmorzar per un embolcall de tela!

Gràcies a aquests petits costums, el material escolar es mantindrà en bon estat durant més temps i contribuiràs a generar menys residus i a reduir la teva petjada ecològica.

Aquest any torna a l’escola, però de forma sostenible!

Vols saber quines són les novetats del PMES per la temporada 16-17?

12345 (1 vots, mitjana: 5,00 de 5)

Pel proper curs podràs gaudir de moltes novetats! Durant el 15-16 tot l’equip del PMES ha treballat de valent per renovar activitats, dissenyar-ne de noves, elaborar nous recursos educatius, etc. tot pensant en els nostres participants! A continuació et fem un avançament de totes les novetats.

en marxa per la salut ambiental (1)

(més…)

El PMES a les Biblioteques, Centres Cívics i Casals

12345 (1 vots, mitjana: 2,00 de 5)

PMES Biblioteques, casals i centres cívics

El Programa metropolità d’educació per a la sostenibilitat té la voluntat de fer arribar les seves activitats educatives al conjunt de la ciutadania, per tal de contribuir a la reflexió crítica i el foment d’actituds i accions sostenibles i responsables per la protecció de l’entorn. Per això realitza les seves activitats de forma gratuïta a diferents espais i equipaments. (més…)